Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

allt är oförklarligt...en del går att förstå



ingenting går att förklara
ner till botten
"I begynnelsen var Ordet..."

vilken begynnelse ?
innan vadå ?

ja men det var gud....
en stjärna exploderade....hur uppstod den...?
ett svart hål...ett tomt mörker...låter nåt !

Nej !

vi måste stå ut, med gapande munnar,
som idioter, inför FRÅGAN

vi föds ur en kvinnokropp
vi kallar mamma

som befruktats av nån
vi kallar pappa

sen ska vi växa
bli vuxna
göra egna barn


inga andra varelser
har så lång barndom som människan

vi kallar oss
Skapelsens Krona

självförhärligande
inför skräcken
att inte veta nånting om nånting

att älska en annan idiot
blir vår enda mening

i det eviga
tomma
mörkret

sen har vi dubbelidioterna
som inte vill det ska ta slut

då man inbillar sig
att döden innebär motsatsen

varför blir inte fler av oss
galna ?

den som försöker svara
är ju det




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-21 23:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
oh den var rolig
det rök ur den
orden gnistrar o jag känner det

självförhärligande
inför skräcken
att inte veta nånting om nånting
var roligt

just nu när jag läste dina upproriska dikter tänkte jag att jag på jobbet velat säga nej nej nej igår när allt snurrar på alldeles för fort o ingen människa drar i bromesen o tar hand om oss
vem tar hand om varandra idag, undrar jag
ett tempo som drivs upp till utplåning, av oss själva, ingen annan säger åt människan att rusa igenom livet, bara människa till människa skapar jakten och andra sitter sysslolösa ensamma, det är nåt galet med den strukturen

kanske är det klockan
att vi uppfann den
att allting ska mätas i tid o dollar
läkaren var sa dum att jag hade lust att skrika nu är du för fan dum i huvudet, men jag jobbade bara på
det är ju så
fel är det

2018-02-24

  objekt3
https://www.smithsonianmag.com/science-nature/earliest-humans-remains-outside-africa-just-discovered-israel-180967952/

2018-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP