Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förledd



Plötsliga solgnistor

bronsglödgad scen

rullar runt

bland brädbråteshögar

åkerbärssnår bortöver


hjortronmyr, älgtrampsmark

lavskrikrike och den trolska

tjärn där alla dessa

fjärran sken samlas

och förleder


Stopp!


med en blink

gör ljuset halt

allt längre

mellan gårdarna


och mörkret

läser dig

du läser inte

mörkret


Reträtt!


träd som stigit

fram till vägkanten

glider åter in

i anonymitet




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-02-23 11:17



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Underbara ord här,

"bronsglödgad", "älgtrampsmark",
"lavskrikrike".

2022-01-15

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet!
2018-02-24

  Boneyfrank VIP
Du målar en tydlig bild av ett landskap, en plats. Väldigt fint beskrivet.
2018-02-24

  Margit Grell
Stämningsfulla bilder skapas..
2018-02-23

  Öknens Ros VIP
ett poetiskt och målande diktspråk, du behärskar det verkligen.
2018-02-23

    ej medlem längre
Gnistrande av ljus och mörker! Bäst att se vägen för mer än träd. Dina naturord smakar som sommarsmultron men det gäller att se bakom ytan.
2018-02-23
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP