Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sannolikhetslära

om man har tre olika slags strumpor i en byrålåda
och om man utan att titta tar två strumpor ur lådan
med vilken sannolikhet är de ett par, likadana alltså?

det kan man räkna ut,
liksom vilken sannolikheten för att man får ett par är
om man utan att titta tar tre strumpor ur lådan

lik förbannat får man i 100 % av fallen i det verkliga livet
lov att ta fyra strumpor ur lådan – lådfan –
för att man ska få ett par




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-27 19:34



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
Skrattar högt åt ”lådfan”. Du får lov att ”rocka sockorna”, om du vet vad det är.
2018-02-27

  Larz Gustafsson VIP
Om man har fyra nycklar på en nyckelknippa är det ofta den fjärde som passar i just det lås man för tillfället har för avsikt att låsa upp.
2018-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP