Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Don Quixote

precis som du har jag förläst mig
men jag har förläst mig på poesi
och litteratur i största allmänhet

och nu reser jag runt i världen
och irriterar och retar upp mig på människor
och slåss mot väderkvarnar

( detta borde jag definitivt sluta med)

( i min hemstad finns det för övrigt faktiskt en äkta gammal väderkvarn, som stolt pryder stadens silhuett)

jag kämpar för konsten och för det goda
och försöker visa prov på min storhet som poet –
för att förskaffa mig ett odödligt namn
eller för att hitta mitt hjärtas dam Dulcinea, kanske?

en fattig riddare jag är
men glad jag är ändå
min rustning var dag jag bär
med stolthet över att tillhöra riddarnas skrå




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-01 10:25



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Problemet i dag
att det nog finns
för många Don Q:
ar och för få Väder
=kvarnar i tillvaron?
;}
2018-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP