Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens fundering




Det sägs att friska, starka människor
njuter mer av livet än andra


kan det möjligtvis bero på
att dom inte är sjuka och svaga




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 468 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2018-03-03 12:26



Bookmark and Share


  Anya VIP
Ett talande konstaterande. Amen säger jag bara.
2018-03-08

  StinaJ VIP
Förmodligen. Insiktsfullt skaldat.
2018-03-07

  Respons VIP
"Hellre rik och frisk
än gammal och sjuk"
som min morbror brukade säga.
Ironin blir skrattretande!
2018-03-06

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och klart om en av livets realiteter. Sedan kan det nog, ganska så ofta, vara mer komplext än så. Vad är styrka och vad kännetecknar en "stark" människa?
2018-03-05

  ULJO
So vanligt en klok text. Säger mycket.
2018-03-05

  MALVAA VIP
MÄNNISKORNA MÅR BÄST NÄR SJÄLEN MÅR FRÄMST BÄST
2018-03-04

    Birgersdotter VIP
Sjukdom och oro påverkar mycket-så jo!
2018-03-04

  M.Eta
En fördel att få vara frisk och stark livet igenom så man borde vara tacksam då!
2018-03-04

  överlevaren VIP
Ja det är ett annat utgångsläge och andra möjligheter utifrån individens begränsade förutsättningar....
2018-03-03

  Maria Sundelin VIP
Troligen för att de inte har något att ständigt oroa sig för
Kramar
2018-03-03

  Kungskobran VIP
Hellre rik och frisk
än sjuk och fattig
2018-03-03

  Rise Little One
Efter sjukdom värderar man livet på ett annat sätt...
2018-03-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Efter sjukdom, kanske njutningen är än större. Är man frisk och stark tar man nog ofta allt för givet.
2018-03-03

  Blomma-Stjärna VIP
- tänker att man väljer att njuta av livet som det är - möjligtvis i brist på andra ambitioner... ;-) - om så är undrar jag om sjukdom och svaghet verkligen har makt att helt knäcka lusten att finna njutningsstunder och livsförundran?
- friska och starka människor kan vara mycket stressade!
2018-03-03

    ej medlem längre
Där sa du något klokt - igen!
2018-03-03

  Ezmeralda VIP
Ja nu slog du prick direkt.
Så bra fundering!
2018-03-03

    ej medlem längre
Och mest kanske de som har tillfrisknat och blivit starkare, som har fått känna motpolen!
2018-03-03

    Peter Söderqvist
Kan så vara.
2018-03-03

  Niliboy
Ja, så är det nog, men de är inte lika ömma om fötterna som dem som är sjuka på något sätt.
2018-03-03

  Gunnel Eriksson VIP
Din slutledning är invändningsfri.
2018-03-03

    ej medlem längre
Bra förklaring! En förmån på många sätt att vara frisk och stark!
2018-03-03

  Fulbergarn
hm, var inne på det spåret att om jag ser till att ha roligare och njuta av livet så skulle jag bli friskare - jobbar fortfarande på det
2018-03-03

  Öknens Ros VIP
Lite svårt njuta av livet när man är sjuk och svag, inget konstigt alls.
2018-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP