Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De tre aporna

var inte så slätstruken
var inte så rädd att förarga nån

livet är ju inte bara trams och jams
och vackra solnedgångar

du måste kunna skriva om
både vackra och obehagliga saker

en poets uppgift är att säga ifrån
– röra om i dyngan lite –

vem ska annars göra det?
annars är man väl som de tre aporna –
”inte se, inte höra, inte säga nånting”?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-03 21:09



Bookmark and Share


    Ordkonstnär
Det känns som om det är antingen eller. Att människor skriver om än det ena, än det andra. Jag har börjat försöka variera mig. Allt kan inte skrivas i svart.

Är inte de tre aporna lustiga i sin variation av betydelse? Det svenska landet mellanmjölk eller karma.

Intressant frågeställning i texten. Man blir det man tänker sägs det.
2018-03-03

  Larz Gustafsson VIP
Skriver man mot aborter kan man bli portad här.
Det är diktatur.
2018-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP