Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skvallertanten. Eller konsten att bo i hyreshus.

I svallertantens vardagsrum
är väggarna som tunnast
där snackas det i nys och hum
om alla som är dummast:

Om karlarna med sexproblem
Om vännerna med brutna ben
Om ungarna som saknar pli
och trassel i vår monarki

Så ute i vår trappuppgång
hörs djungeltelegrafen
sända hela dagen lång
om tanten är i farten

På helgen är det likadant,
när kärringen är hemma
spelar skivspelaren konstant
Nana Mouskouris stämma

Men varje tisdag/torsdag går
tanten till terapeuten
såpass att mellan tolv till två
så håller huset käften!

~

Och när hon reser bort till släkt
finns ingen kvar till följd därav
som besiktigar vår granndefekt
till tonerna av ”Only Love”

Då ligger alla sopkärl välta
med felsorterat avfall
Och vem som helst får tälta
på gården i ett infall

Då parkeras cyklar överallt
så alla bryter benen
Och barnen bryr sig, framförallt
inte om hygienen

Då stånkar fruarna med mat,
deras män med älskarinnan
Ja, allt blir klart inadekvat
förutan danterinnan




Bunden vers (Rim) av Botox
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-04 22:18



Bookmark and Share


    Botox
https://www.youtube.com/watch?v=x9GPFsVJuu4

2018-03-05

  Kungskobran VIP
Härligt humoristiskt
2018-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Botox