Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt älskade barn

Mitt älskade barn
när du ägnat tusentals timmar
till att plugga
15 ämnen i grundskolan
19 ämnen på gymnasiet
fått A på alla proven
kommit in på den mest krävande utbildningen
gymmat dig stark och smal
vunnit fotbollsturneringar
tennisturneringar
skaffat dig ett prestigejobb
anpassat dig till den råa jargongen
var positiv kreativ och flexibel
gjort det där lilla extra med ett leende
skaffat barn med en snygg partner
tagit banklån
byggt en villa
uppfostrat barn
tagit extrakurser på kvällarna
pluggat på distans
skaffat dig en snygg instagramprofil
snapchattat facebookat twittrat
tagit hand om svärmor
skjutsat barnen hit och dit
gjort avlägsna flygresor
till exotiska mål
gått på de dyra restauranterna
med de rätta vännerna
varit spontan och galen
hållit de fantastiska talen
på de rätta bjudningarna
skall du slå dig ned
i den sköna gungstolen
vira en varm filt runt benen
ta fram korsordet och pennan
luta dig tillbaka
andas lugnt
och bara dö

Tack för prestationen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-05 03:56



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Ett tvärsnitt av livet. Men vilket liv? Bra eller dåligt? Det beror på vem man frågar.
2018-03-06

    ej medlem längre
Man undrar stillsamt, vem har lyckats med allt detta utan att få magsår eller ännu värre...
2018-03-06

  Kungskobran VIP
Så träffande

2018-03-05

    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket bra och tänkvärd text, som innehåller många sanningar om hur många hanterar sitt liv idag.
2018-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP