Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill inte sova

Jag vill inte sova
när natten faller på
stjärnorna på himlen
är ju som vackrast då
och kvinnan bredvid mig
är skön i denna stund
besvärligt det ju är
och möta John Blund

Jag vill inte sova
när vårvinden viner
ljum blir atmosfären
och solen den skiner
sommaren ses vinka
och kommer snart
med sina varma löften
blir allt underbart

Jag vill inte sova
när andra har roligt
att jag ska gå till sängs
är inte särskilt troligt
man vill inget missa
av det som runt en sker
jag vill ju vara vaken
om det jag stilla ber

Jag vill inte sova
men måste orka livet
ta vara på det härliga
för allt är inte givet
att vila själ och hjärta
är något man behöver
livet är ett unikum
den känslan mig söver

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 420 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-03-05 13:37



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Alltid svårt att gå och lägga
sig för jag ska bara....
Man kunde ju ha dubbelt
så roligt.
Fyndigt och roligt slut också!
2018-03-08

  DavidM VIP
Verserna fångar det komplexa som är sömn. Vi missar upplevelser när vi är i den, men också om vi inte får den.
2018-03-06

  Stanley Rydell
Fiffigt slut, så är en kul dikt i hamn!
2018-03-06

  Nils-Robert
Åter en härlig dikt på rim om livets njutningar.
2018-03-06

  Kungskobran VIP
det är så tyst och stilla att sova vore illa.........
2018-03-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul och tänkvärt diktat om sömnens betydelse, för vårt mående.
2018-03-05

    ej medlem längre
Underbar är din text!
2018-03-05

  Anya VIP
Känner igen mig från när jag var liten. ville inte missa något. Nu för tiden vill jag inget hellre än sova. Rolig text.
2018-03-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra rimmad text om sömnens för och nackdelar!

2018-03-05

  Feliaxel VIP
Sova,ett nödvändigt ont
2018-03-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO