Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett barn föds utan rädsla för psykisk smärta


prolegomena

§1. Den värld vi förnimmer är enbart ur perspektivet: människa. Vi kommer aldrig förstå den objektiva verkligheten. Verkligheten är enbart subjektiv och vi måste ha insikten om att den inte existerar när vi inte förnimmer den.

§2. Människan är en biologisk varelse som skapats av evolutionen utan något speciellt syfte.

§3. I människan finns inte någon enskild del som kan kallas själ eller ande.

§4. Den mänskliga hjärnan har utvecklats med det enda syfte som gäller för naturen: överlevnad.

§5. Människans personlighet består av elektrisk spänning som färdas genom ett nätverk av ledningar och kopplingar i vår hjärna och kropp. Dessa kopplingar skapas under vår livstid med en grundstruktur som skapas under våra första levnadsår.

§6. Ingen människa föds ond.

§7. Människan främsta egenskap är förmågan att kunna skapa kärlek.

§8. När barn får kärlek skapas godhet.

§9. När godheten är skapad uppstår himmelriket.

§10. I himmelriket bor den största av mänsklighetens skapelse.


”Vid samma tillfälle kom lärjungarna fram till Jesus och frågade: Vem är störst i himmelriket? Han kallade till sig ett barn och ställde det framför dem och sade: Sannerligen, om ni inte omvänder er och blir som barnen kommer ni aldrig in i himmelriket. Det som gör sig själva små som det här barnet är störst i himmelriket. Och den som tar emot ett sådant barn tar emot mig\".




Övriga genrer av Nomiz
Läst 728 gånger
Publicerad 2004-10-06 12:03



Bookmark and Share


    Words
Gillas. Bra skrivet. :0)
2004-10-06

  Patrick N Sonett
men förstår inte vad skönlitteratur har med allt att göra, d v s Bibeln. det sätter allt på kant, tyvärr.
2004-10-06

    Göte Holmlund
och sorgligt att det inte ingår i föräldrautbildningen...jag tycker iof sig att det räcker med den första delen ...utan Jesus...men du har säkert en bra anledning till varför du vill ha med det.
2004-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Nomiz