Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutet

en kakofoni av tystnad bryts bara av det stora intet
en evighet så stor att det krävs en osynlig dimension

bortom det mänskliga förnuftet
finns början till det oförklarliga

meningen med livet - för meningslös
för det mänskliga egot att acceptera

förmågan att beräkna de sociala konsekvenserna av vårt handlande
finner ingen substans i det slutgiltliga

en gång - blir alltid en gång för mycket
av tankar som saknar förståelse för slutet

tankar som återkommer med en regelbundenhet
i en fastsvetsad struktur utan någon vilja

tills de inte längre finner något att gömma sig bakom
och tacksamt sugs in i det oändliga




Övriga genrer av Nomiz
Läst 892 gånger
Publicerad 2004-11-23 03:08



Bookmark and Share


    auntie walt
hmm.. tyckte mycket om den här, var tvungen att läsa den ett par gånger för att inte bara tappa bort mig bland orden utan faktiskt (antagligen inte alls) börja fatta vad de menade, dock. jag tyckte ändå att det här var en hoppfull dikt på sitt sätt, hoppfull och ganska ärlig.
2005-07-31

  JMR
bara gilla denna.
2004-12-08

    Göte Holmlund
och ångestfylld halvtidspaus...du reser dig igen Nomiz...försök att se det som reklam från det onda
Harebra
2004-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Nomiz