Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

känslolös

jag kommer ihåg hur det känns att vara rädd,
men jag blir det inte längre

jag läser artiklar som upprörde mig,
det gör det inte längre

saker som förut fyllde mig med förväntningar,
fyller mig inte alls

jag vill vara
rädd,
upprörd,
förväntansfull

jag vet hur man blir det,
men det händer ingenting

men jag oroar mig

jag oroar mig för
att ingenting längre berör mig,
på djupet

jag oroar mig en liten stund,
för att i nästa ögonblick tappa känslan

jag kanske får svar på tisdag,
hos neurologen

han kanske säger att jag har,
pannlobsdemens

då kanske jag slutar oroa mig,
för då vet jag,
att jag kommer oroa mig,
mindre och mindre

tills jag inte
bryr mig om,
någonting

och slutligen blir,


lycklig




Övriga genrer av Nomiz
Läst 1284 gånger
Utvald text
Publicerad 2004-10-09 22:40



Bookmark and Share


  Therés
likgiltig är kanske inte vägen till lycka...men vad vet jag!? Bra skrivet var det och hoppas du kan känna igen OCH bli lycklig
2005-10-11

  Daniel_78 VIP
Jag måste nog också säga
'sådär' - även om den objudna känslan du beskrievr känns igen allt för väl..
2005-10-10

  himlens hemlighet VIP
den här är allt annat än känslolös...aj fan!
2005-10-09

  alvan
Blir helt klart berörd av denna text! Bra skrivet!
Första delen känns igen men sen ser jag ju att denna talar om något så mkt mer och helt annat...
2005-10-09

    vanligmänniskan

2004-10-14

  Deni
igen mig direkt...
avtrubbad är man...hemskt.
Hemskt på grund av att man innerst inne vet att för några år sedan var man inte så...så det går utför och det snabbt.

2004-10-11

    Bob
så bra..jag ryser när jag läser det..så bra..
2004-10-10

  LonelyNotAlone

2004-10-10

    Göte Holmlund
text och vi vet ju båda vad det beror på...fast det gör ju så djävla ont utan de små ärtorna. Mkt bra beskrivet!! Sökte på pannlobsdemens.. "du har alla förmågor - ”instrumenten” i behåll, men ”dirigenten” som talar om när, var och hur de ska användas, fungerar inte." så träffande.

Rekommenderas
2004-10-09

  LonelyNotAlone
Fick mig att tänka på hur avtrubbad man blir av att ständigt matas med katastrofer, krig och elände via alla olika media. Söndertrasade kroppar i fyrfärg berör inte längre....Mycket bra skrivet!
2004-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Nomiz