Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

djävulen

höstlöven täckte sjön i ett mosaikliknande mönster
de sista solstrålarna trängde mödosamt igenom lövverket

vattnet i sjön gjorde en sista förberedelse
för att låta ytan långsamt dunsta igenom lövfogarna

en försiktig utandning skapade en viskning av ånga
som stilla spreds sig i den redan fuktiga luften

hans resa hade varit lång, prövande och plågsam
skatten i slutet på regnbågen hade varit gnistrande vacker

en skatt som varit omöjlig att ta med sig tillbaka
det fanns ännu ingen fungerande värderingsmodell

hans resa tillbaka från det gudomliga
hade gått snabbare än han tänkt sig

utan att egentligen haft tid att reflektera över innebörden
visste han att han var tvungen att ta steget

hur hittar man den gyllene medelvägen utan
att ha utforskat alla gångarna i labyrinten

ytan på vattnet började lösgöra sig ur sjön
dom sista solstrålarna orkade inte längre tränga igenom

med spänd förväntan och med en känsla av uppgivenhet
var han beredd att ta steget över till andra sidan

han hade just fått ett erbjudande
han inte kunde tacka nej till




Övriga genrer av Nomiz
Läst 736 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-10-23 19:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nomiz