Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Desillusion

En gång stal jag ett hjärta
fast jag visste inte då att det var mitt

En annan gång stal jag mitt hjärta
fast jag visste inte då att det redan var sålt

Jag visste inte heller att jag var rädd för hjärtan
så rädd att jag ännu inte hittat mitt eget och stulit eller köpt det åter

Mitt hjärta är ännu ovän med mig
så jag letar ännu!

Jag har letat överallt
Från förr till nu
Från norr till söder
Från evig kyla till tropisk värme
Från okända galaxer till inre stjärnhimlar

Ingenstans hittar jag det och därför är jag inte förmögen att ge bort det till någon alls
I stort eller smått

Jag är vilsen i närhetens öken

Det var någon som trodde att de sett mitt hjärta
En ren hallucination är jag benägen att tro
Som en kirurg med precision kan jag se ett hjärtas verk

Jag har ofta suttit där hjärtlös och sett dess illusion

Ty den som inget hjärta har äger heller inget hopp

Desillusion




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-13 01:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ