Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den anonyma arbetsnarkomanen

du jobbar på

måste göra karriär
måste sköta avbetalningarna

på nya bilen,
huset, sommarstugan

medan du jobbar

växer barnen upp
livet händer runt omkring dig

varje dag
du kunde välja att delta i det

istället jobbar du bara på

måste bli CEO
måste ta ännu ett steg upp

måste sitta i
viktiga styrelser

du jobbar på

allt det du missar
de vanliga, enkla sakerna
de enkla stunderna

promenera i naturen, läsa en bok, hänga med en vän,
lyssna på musik, se en film, gå på konstutställning...
kort sagt, att leva

istället för att jobba dygnet runt
och jaga pengar, makt och status

livets, det riktiga livets, enkla stunder
de är nu, varje dag
de går inte i repris
de finns inte på nätet så du kan ta dem sen när du hinner

och du jobbar på
och tänker att ”sen – sen när jag blir pensionerad...”

men hur kan du veta att den dagen kommer
och om den kommer, hur frisk du är då?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-23 10:26



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
So true!
2018-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP