Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sonett till sommartiden

följ med när jag
lekande lätt
skriver en sonett
denna vintertidens sista dag

den är alltid en lördag
och på detta sätt
i mörkaste mörkret
när natt blir dag

vrids klockan framåt
en timme – tre blir fyra
så natten blir kortare

och efteråt
blir vi lite yra
det blir ju morgon en timme fortare




Bunden vers (Sonett) av Tomas Karlsson VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-24 20:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Första gången var påsken 1980. Då ställde vi fram klockan, så originaltiden är alltså egentligen vintertid.
Men jag är glad att vi har kommit så här långt och att våren närmar sig city.
Man kan nog inte hata vintern mer än jag.
2018-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP