Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musikern som blev poet

jag har inte mycket annat än min gitarr
min gitarr som jag skapar mina låtar på

mina låtar tar mig runt hela världen
ut på äventyr och dessa vill jag dela med dig

jag har inte mycket annat än mina låtar
mina låtar som innehåller influenser
från nästan vad som helst –

jazz, pop/ rock, klassisk musik, folkmusik
jag försöker ju inte medvetet skriva i en viss genre/ stil
utan jag låter musiken ta mig dit den vill

jag har inte mycket annat än min poesi
min poesi som liksom min musik
också kan bli lite vad som helst

ja, var hör jag hemma som poet?
beat kanske? modernism? avant garde?
kan man vara kulturell white trash?

i så fall är det vad jag är –
eller alla dessa i en hejdlös, kaotisk blandning

man läser en massa och skriver en massa
så läser man mera och skriver mera

och så hittar man sånt man gillar,
sånt som talar till en, sånt som går rakt in i hjärtat

och så i nåt skede utkristalliseras nånting
nånting som är min stil, min röst som poet

jag har inte mycket annat än mina dikter
mina dikter som uttrycker mina tankar och känslor

mina dikter som förhoppningsvis får dig, min läsare
att tänka efter och känna och kanske gör världen lite bättre

på nåt litet sätt, för nån liten människa
och det skulle ju vara stort...




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-03-25 11:20



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Tänk att de finns dom som inte ens har ord. Idëer har nog många. Men att få ur sig dom till nån form av enhet är ett konststycke. Att forma musik
är att ta ställning för skapandet och det aktiva iakttagandet.
2018-03-25

  Larz Gustafsson VIP
Renodla ditt unikum.
2018-03-25

    Ordkonstnär
Bra att det finns flexibilitet i skapandet och att inte stå bredvid i livet. :)
2018-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP