Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lit dé parade för de aningslösa

Paradisfåglarna prålar åter
längs lit dè parade
Det gassande soljuset
som väcker de långsamt krälande ormarna

Strålarna och prakten förmår inte att dölja
den nu nästan bortglömda smutsen av död från förr
Alla kråmar sig och putsar fjäderdräkten
nya dagar
nya chanser
nya lögner
Alla gamar som cirklar vet
men låtsas som ingenting

De viskar:

Lev nu!




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 363 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-03-30 15:33



Bookmark and Share


  Spik
Mörkret väller över de glansiga ytorna
Gillar !
2018-03-31

    ej medlem längre
En dikt som väcker en så stark känsla är värd att bli bokmärkt...
2018-03-31

  AKT VIP
Känner en morbid vanitasstämning när jag läser dikten. Önskar dig en bättre morgondag!
2018-03-30

    ej medlem längre
Dikten betraktar människorna med en mörk ironisk blick som vill påminna om livets förgänglighet, ett vanitas-motiv.
2018-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ