Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De långsamma

 

När jag går ut ur
porten och
förväntar mig
att bli passerad
av alla som vanligt

Ser jag att bilarna kör
i snigelfart
Människorna rör sig
rituellt
värdigt
mycket långsamt

Ser hur fötter höjs
och sänks i slowmotion
Händerna pendlar
sakta
mycket sakta

Rösterna är släpiga
och jag kan urskilja
läpprörelserna i
minsta detalj

Jag ser de långsamt
stirrande blickarna
från ögon där minsta
rörelse kan observeras

Kunderna till mataffären
går oändligt sakta in
genom glasdörren

Jag får en ordentlig
buckla i ansiktet när
glasdörren stöter
bort mig

Följer en av de långsamma
in i butiken med nerskruvat
tempo

I affären pågår en
kollektiv Qui-gong

Det tar två timmar
för mig att nå kassan

Denna plågsamma
process får mitt
blodtryck att rusa

När jag ber om en
dosa snus kan jag
se på kassörskans
läppar att hon ber
mig att prata tydligare

Jag skriver ner min
beställning på en
papperslapp

Efter några minuters
granskning betalar jag
och lämnar butiken

Jag rusar in i min
fastighet och
tar hissen till
tredje våningen

Efter trettio minuter
är jag äntligen på
rätt våning

När jag går in i
lägenheten möts
jag av hunden som
rör sig i normalt
tempo

Nu måste jag ständigt
observera människornas
rörelsemönster från mitt
fönster

Innan jag vågar mig
ut igen




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 302 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-05 19:14

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
SI känsla i denna fin koppling till Chi gong som bygger på långsamhet
och stressen av tidsförlusten

ger en garderobskänsla som är stressande...kontrollbehov

2018-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten