Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resan

 

 

Jag reser bort i kväll
På biljetten står destination okänd

Mina tillhörigheter ligger i min
högra kostymficka

Identitetshandlingarna konfiskerades 
under den stora utrensningen 
Polisen använde brännjärn för
att underlätta formaliteterna vid 
inresa till främmande land

Jag nickar farväl till min familj 
och skyndar ner till bussen som 
ska föra mig vidare

Godsvagnarna är målade i dystra 
färger och luktar spillning

Vi är många som reser 
Om vi hittar något brännbart
gör vi upp eldar

Vakterna inspekterar oss 
med jämna mellanrum
De är brutala och använder 
sina påkar om ordningen störs

Vi reser så länge att vi förlorar
tidsuppfattningen

Resmålet är okänt och vi ber 
stilla om ett under

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 554 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-06-27 08:44

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Briza media
Ett levandegörande om öden vi helst vill glömma. Så viktigt och starkt. Tack.
2019-07-09

  Johan Bergstjärna VIP
Kusligt. Många människor i historien har varit med om något liknande.
2019-06-27

    Lena Staaf VIP
Ger tankar både om en inre resa och en tänkbar högst konkret risk om en deportation i ett kommande fascistiskt samhälle.
2019-06-27

  ULJO
"Resmålet är okänt och vi ber
stilla om ett under" Berörande
2019-06-27

  Öknens Ros VIP
En resa mot ett ovisst öde.
2019-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten