Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödetorpet

 

 

Jag går förbi 
ödetorpet

Män och kvinnor 
tittar trotsigt ut 
genom de trasiga 
fönstren

Barnens lek ekar 
över gården

Sönderrostade 
redskap vittnar 
om en svunnen 
tid

Jag lämnar torpet
med tunga steg

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 644 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-06-25 07:50

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Roger VIP
Drabbar mig med kraften hos en käftsmäll. Bravo!!!
2019-06-25

  Boneyfrank VIP
Det där när man kan se fragment av en tid som varit är starkt och svårt att värja sig emot. Upplever det titt som tätt på mina vandringar här och var.
2019-06-25

  Öknens Ros VIP
Varje ödetorp har sin historia att berätta, människornas öden lever vidare genom torpen.
2019-06-25

    ej medlem längre
Tack för att jag fick följa med på ditt besök på ödetorpet!
2019-06-25

  ULJO
Det var dåtidens misär. Den finns idag men i annan skepnad
2019-06-25

  Kungskobran VIP
Det var ett liv med slit
fattigdom och skit
men barnen kunde
skratta och leka ändå
på det kunde inget rå


2019-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten