Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vågorna

 



Vågornas fingrar 
slickar stranden 

Mönster bildas 
som av små klor 

De försvinner snart 
när havet sköljer 
över dem 

En bild av vår tid 
på jorden 

Kortvarig men 
uppslukad av 
större krafter 

Vågornas fingrar 
gör desperata 
försök att klamra 
sig kvar

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 708 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-06-28 23:07

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert. Du fångar naturen fint.
2019-07-11

  Briza media
Gillar verkligen denna dikt. Gripande i sin enkelhet och sanning.
2019-07-09

  KattenKin VIP
Suggestiv text, tycker om den, den har dubbelt sken. Ljus och mörk samtidigt.
2019-07-07

  Kim VIP
Ja, det ligger kanske en sanning i denna bild....
2019-07-04

  limerick VIP
Om vi inte börjar vårda vår jord bättre blir det kanske bara tvestjärtar och svavelbakterier kvar här till slut.
2019-06-30

  Bodingen VIP
Förgängligt och föränderligt
2019-06-29

    Lena Staaf VIP
Människan håller på att förgöra sig själv. Snart finns hon inte längre.
2019-06-29

  Kungskobran VIP
Min stund på jorden svävar
mot himmel blå
hur kommer det att gå?
Ingen vet hur framtiden blir
sorg eller livets elixir
När jag ser vad som händer
tvår jag mina händer
söker mig ut
för att hitta ett slut

2019-06-29

  AKT VIP
Så är det. men ingen våg är hellre lik den andras.
2019-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten