Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterbädd

 

Vintern är nypudrad idag
och har istappar i skägget

Ligger förnöjt på en
bädd som döljer
modd och träck

Kylan är hans livsluft
och ljumma vindar
som tär på hans täcke
gör honom illa

Snöstormar får
honom att le
och dansa i
iskubers famn




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 293 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-05 22:10

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Snart aktuell igen!
2018-12-04

  morgonstjärna VIP
den var riktigt fin
fast hade nog kallat dikten
KUNG BORE

eller kanske kungen
2018-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten