Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I kön

 

När avantgardisterna bränner av
sina symbolladdade dikter
hamnar jag i bakre ledet

Plockar upp kasserade ord och
fraser

Mina dikter hamnar i bästa fall
i tidskrifter för utgången lyrik

Jag sliter oavbrutet för att
närma mig täten men
blir tagen av banan

Återgår till att skriva om
dagar vid havet och om
livet i smedjan med gräs
på taket

Ingen uppfattar symboliken
i mina roddturer och kritikerna
klassar mig som bygdepoet
och uppmanar mig till
förnyelse




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 271 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-06 18:38

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten