Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mig själv

Det knackar på fönstret
Det skrapar på min dörr

Blir jag insläppt till mig själv denna gång?

Utanför mig själv så betraktar jag mig
Som den enfaldige sate jag av skärvorna blivit

Får jag vara med denna gång?

Här står jag och tittar på
Där sitter jag och bara är

Är det verkligen jag och jag?

Ivrigt försöker jag nå mig själv
Försöker bryta mig in

Vill jag ha sällskap av mig själv?

Sedan länge låste jag mig ute
Har länge nu lämnat mig själv

Hur vill jag att jag ska ha det?

Om jag väl kommer in till mig själv
När dörren eller fönstret väl öppnas

Vill jag vara med mig själv då?




Fri vers av byggpoeten
Läst 171 gånger
Publicerad 2018-04-06 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten