Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gråtande statistikern

 

När den stora vågen dödade
människor i Thailand
Fick jag hämta ut en sekretessbelagd
fil med personnummer från polisen

Filen brände i min ficka
och jag hörde de dödas röster

Mina körningar mot försäkringsbolagets
alla register gav identiteter åt personnumren

Jag gjorde rationellt framtagna
tabeller för att ledningen skulle
se vårt ansvar mot de dödas anhöriga

När jag vid ett tillfälle började
sortera på namn och adress
började jag gråta
Långt från de drabbade
såg jag hur döden gått obarmhärtigt
fram bland barn och familjer

Mina körningar väckte stort intresse
men ingen fick närma sig listorna
som jag krypterade

Ögonen var svullna när jag lämnade
min slutrapport till ledningen

Döden gömd i tabellformat




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 353 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-06 23:39

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  objekt3
Bra text känns fel med applåder ... <3
2018-04-09

  Viksten
Bygger på egna etfarenheter
2018-04-07

  överlevaren VIP
Blödande ord som berör....
2018-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten