Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blir vi förminskade till en skock får? Personligen är jag rädd för marknaden som skapar jättelika finansmonster. Fast jag ser kanske spöken på ljusa dagen....


En värld bortom det vi ser

Lyfter min blick mot fjärran
Skådar bortom det som ligger nära
läser himmeln blå

Vill rena mig från de blåaste dunster
som grundas i djupaste gull

Finns det genuina där?
Bortom påfåglars prakt som bländar
Vilsen söker jag i de mörkaste vrår
Vilsen söker jag i de upphöjdas spektakel

Var bor mina fränder?
De som vill bygga en hemvist för alla
En plats där udda fåglar också kan reda ett näste
men även en påfågel får visa sina stolta fjädrar




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-09 03:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver minimalistiskt vilket jag gillar, allt onödigt har tagits bort och kvar finns en intenistet i texten.
Dikten förmedlar hopp att inte ge upp sitt sökande. Så himla vackert...
2018-04-11

  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket är en stark avslutning på en bra text!
2018-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ