Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet, vet så innerligt väl att det är ett helvete att följa med ibland ... Publicerad här tidigare i februari 2006


Helvetets definition

kan varken förklaras
eller uppenbaras
med kreativa ord

fåfängligt påfunna 
för att beskriva
och avliva dispyterna
kring myterna

om allt och intet
mellan himmel och jord

Helvetet är vare sig
en plats eller en destination

snarare en iterativt evig process
i en dynamiskt konstant situation

under ständigt pågående progress
i en sinnligt negativt driven evolution

född och närd
ur och av en härd
i en subjektivt betingad
och inte helt obetvingad
önskan om att finna absolution
för de drömmar vi aldrig förverkligade
utan istället liksom kärleken förverkade

Så go vänner, bekanta
och alla ni andra häromkring
som vare sig tycker eller säger någonting

Helvetet på jorden 
är såväl summan av
rädslorna vi känner när vi står
med ena foten i vår grav
som
roten ur allt det där vi ej förmår
fatta mellan tummen och pekfingret
av det som är 
produkten och kvoten
utav det som återstår

av alla de missbrukade orden

vi slösade bort på
ursäkter och förklaringar
för allt som inte blev av

Helvetets verkliga situation
fångas nog allra bäst
av skuggan bortom
ljusets reflektion
över vårt eviga strävande efter 
absolut ouppnåelig perfektion

En garanterat olöslig ekvation,
enligt vår alldeles egna definition,
för en
på alla sätt och vis

fulländad 
själsligt inspirerande
såväl
suspekt som perfekt 
illusion
av en sublimt 
intimt påtaglig kreation

Konklusion

- utan pardon

en negligerad situation
utan ändligt godtagbar definition






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-09 08:25



Bookmark and Share


  AKT VIP
Skulle nog definiera helvetet så att det är en sorts metafor för den eviga plågan
2018-04-09

  Kungskobran VIP
Helvets illusion
i syndares situation
är en abstraktion
utan absolution
2018-04-09

  Solstrale VIP
Skickligt, djupt, inlevelserikedom, genererar insikter och är superbt skapat!
2018-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP