Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om mina känslor var blommor.



Jag försöker fortfarande identifiera mig själv med mina känslor.

Jag håller dom framför spegeln.

Men den spricker.

Mellan skärvorna kan jag se mig själv men inget annat.

Vasen som skymtar i bakgrunden är en del av mig själv och finns lika lite som jag.

Om mina känslor var blommor skulle de ha vissnat för länge sedan.

Jag äter min middag under tystnad, endast i sällskap av mina tankar.

Nostalgin av alla minnen och känslor gör lika ont som knivhugg eller piskrapp.

Det har hunnit mörkna när jag går på kvällspromenad längst de öde och tigande gatorna.

Jag tror mig vara ensam men har fel.

Utan att jag vet om det iakttar tre personer mig från tre olika vinklar samtidigt.

Jag är förföljd.

Innan jag går och lägger mig den natten skriver jag en dikt med min högra hand då reumatismen har tagit den vänstra och gjort den lika stel och obrukbar som en torr kvist.

För första gången på länge blir jag nöjd med vad jag skrivit.

Tänker länge på titeln för jag vill att den ska ha en sådan.

Så skriver jag ner den med stadig hand.

Om mina känslor var blommor.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 299 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-04-10 15:11



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2018-04-21

  Kungskobran VIP
Jagad av,
detet, jaget och överjaget,
dessutom spruckna känslor.
Poesin är räddningen.

Kälslosamt, starkt





2018-04-17

    ej medlem längre
Raka spåret till en bra läsupplevelse.
2018-04-16

  aol
Verkligen så dikten grep tag i mej man känner ett tomrum som fylls av en så stark text,
2018-04-12

    ej medlem längre
En alltigenom snygg komposition och som läsare kan jag inte sluta tänka på vilket levnadsöde som fört jaget till denna punkt. Tack för en smärtsamt bra text!
2018-04-11

  Goraxy 89 Orion VIP
Dina blommor har inte vissnat du vattnar ju dem regelbundet ! Det är INTE bara tre personer som iakttar dig från tre olika vinklar, för du själv är den fjärde iakttagaren_ _ Jag skulle gärna följt dig på kvällspromenaden om jag bara kunnat, men jag minns ännu gatorna och de upplysta fönstren från då för länge sedan i Helsinki regionen. Mina känslor är däremot inte blommor, de har övergått i kristallform sedan länge.
-
Så nu har du skrivit något som inspirerade mig att skriva något utöver en obligatorisk kommentar !

Stort Tack !!!
2018-04-11

    ej medlem längre
Som en kortfilm i ord, korta klipp som bär ordbilderna på ett fungerande sätt.
2018-04-10

    ej medlem längre
Wow! Poesi av hög klass! Vilken fullträff! 11/10
2018-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt