Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En saga om ett kvinnoöde, av en som blev våldtagen.


Kattjävel

 

 

 

Den förut så vackra katten

vacklar och haltar sig fram hemmåt

med sår och skador

efter sina banemän som skrattade 

Hon var ju bara en kattjävel

 

Hemma på gården

får hon mat och vatten

men skyggar för varje närmande

från den snälla gumman

där hon bor

 

Drar sig undan och sover

under trappan utomhus

Trots att det för henne

finns värme inne

 

Hon drömmer om

att bli  frisk och få umgås

med de andra katterna som förr

 

Men det kanske bara stannar

vid en dröm;

 - Skall såren läka?

 - Skall pälsen bli fin?

 - Skall tassen bli hel?

Hon vet inte

 

Hon var ju bara - en kattjävel

 




Fri vers av Nils-Robert
Läst 281 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-04-15 20:06



Bookmark and Share


  Kim VIP
Blev osäker om det handlar om en katt eller en människa... Mina katter är ej ute på natten, det gör dem inte så förvildade utan just det de är för mig, ett underbart och kärleksfullt sällskap!


2018-05-03

  Fulbergarn
ja fy!
2018-04-23

  Karina"Kia"
Nattlivet kan vara ett hårt liv för en katt om sitt revir.. Kanske denna katt har lagt sina sår lite högre för att behålla sitt revir.. Men för kattens skull och för att katten inte ska bli krossad vid nästa strid vore det humant att avliva katten!

Livet är hårt, som en strid på kniven om sin rätt och rivalitet som katt!
2018-04-22

  Janina Kaminska
Smärtsam och berörande.
2018-04-18

    ej medlem längre
den var fin
2018-04-17

    ej medlem längre
Tycker synd om katten - hoppas allt ordnar sig för den.
2018-04-16

    ej medlem längre
Fin och sorglig! Berörde mig.
2018-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Hur ond kan en människa bli?
2018-04-16

  AKT VIP
Stackars oskyldiga djur. Djurplågare är inte värda att bli kallade människor!
2018-04-15

  överlevaren VIP
Rivsår i pälsen....blödande ord med klös i som svider i mitt hjärta!
2018-04-15

  Alysse VIP
Berör djupt
djurplågare är hemska
Stackars oskyldiga små

2018-04-15

  Stay Golden
Bless
2018-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert