Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet en plats

jag vet en plats
där smultron växer
dold bland träden

på ett skär
vid lågvatten
kan man gå dit på en sandbank

en plats med
en jungfrudans
små fiskarstugor

en av dem
hade farfar del i

där fiskade ni
sommartid
och sov över i stugorna

sik och strömming
drogs upp
om morgnarna

på dagarna och kvällarna
satt ni i solen
eller i stugorna

och spelade kort
och rökte
och berättade historier

stugorna finns kvar
men vad är kvar
av det andra?

nån gång går jag dit
och plockar av smultronen
och fantiserar om hur det var...




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 687 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-15 21:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Just det, vad finns kvar av det Sverige vi växte upp i? Sextio- och sjuttiotalets Sverige. Folkhemmets Sverige. En tid då högt uppsatta politiker bodde i vanliga radhus och inte ens snodde en kulspetspenna från jobbet.
Hederlighetens Sverige.
I dag: Ett robotsamhälle med vassa armbågar.
2018-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP