Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Elephantis atoma

Då såg jag en elefant, eller vad som åtminstone liknade en elefant med sex snablar och sex armar. Den stod på två långa magra ben och svängde med den mittersta snabeln än hit än dit samtidigt som den drog själen ur allt den såg. Med sina återstående fem snablar sög den i sig världen och allt som fanns i den. Världens ledande fysiker blickar ner i sina microskop och skådar det oregerliga kaos och den obestämdhet som härskar djupt nere i atomens innersta kärna. De är beredda att ödelägga en hel värld i aska för sin vetgirighets skull. En av dom tänker:
"Now I am become death, the destroyer of worlds."
Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 280 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-04-17 21:09Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, ja, ja! Mer av det här! Om jag bortser helt från all intertextualitet och filosofiska hänsyftningar får jag bara säga att det här är en ren njutning att läsa, för språket, berättelsen, det fantasifulla anslaget och intellektet!
2018-04-19

  Goraxy 89 Orion VIP
WOW säger jag igen -
"Now I am become death, the destroyer of worlds."

Det var ju Robert Oppenheimers ord hämtade från Bhavagad-Gita som jag hört han läst på Hmm Sanskrit? Men i atomens innersta själv finns intet, absolut ingenting (tomrum. vakuum) och i atomens innersta kärna finns ursprunget till allt som antas existera fast det egentligen är fråga om "Mayas slöjor" Ett optimalt HOLOGRAM ?

Du ger mig inspiration än en gång TACK !
2018-04-19

    ej medlem längre
En text om att dansa världen i kras och det känns skönt att den hinduiske guden vet att världen återuppstår, återuppstår och återuppstår, om det nu är bra. Vad vet jag. Men jag har barn och barnbarn. Det är värre med Oppenheimers insikt. Där bränner det till. En välformulerad text i dess motsatser.
2018-04-18

    ej medlem längre
Wow! En av dina bästa dikter. Fantastisk! Denna dikt ska jag återgå till många gånger :)
2018-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt