Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattsuddare

ibland är natten i obalans

tankarna är större än mörkret omkring mig

frågorna är fler  än svaren

känslorna så outgrundligt orubbliga att sömn inte är aktuellt

 

varför?

på natten avslöjas morgondagens bekymmer

notan kommer innan du ens har ätit

svaren innan du tänkt fråga 

känslorna bearbetas innan de ens upplevts

och i fullt dagsljus kommer svaren ofta så självklara som om en förälder svarar sitt barn

 

därför

 

och när jag släpper mina bekymmer

min oro

mina tankar

och ger mig hän till ovissheten

njuter av blotta existensen, av tankar att få tänka

Att fråga

utan att få mer till svar än just det enklaste

 

ber en bön 

och vilar i den

 




Fri vers (Fri form) av ~alruna~
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-18 00:47



Bookmark and Share


  aol
Underbart klokt vackert skaldat vännen,bokmärkes,
2018-04-18

  Stay Golden
Jätte klokt och vackert
2018-04-18
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~