Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HUR SKA BARNENS ÖGON ORKA

 





 

Hur ska 
barnens ögon orka 
Se all ondska 
på vår jord 

Hur ska 
barnens öron orka 
höra alla 
hårda ord 

Hur ska barnen 
kunna tänka 
vackra tankar 
om vår värld 

Hur ska barnaen 
kunna skänka 
ömhet,kärlek 
ej dra svärd 

Varför 
ger vi inte barnens ögon 
bilder de behöver 

Varför 
ger vi inte barnens öron 
ljud som ej bedövar 

Varför 
ger vi inte barnen 
all vår kärlek 

Utan allt de vackra 
dem berövar 


M-L




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 510 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-20 13:46



Bookmark and Share


    carinamnm
Så sant det du skriver. Det smärtar att läsa, men är nödvändigt att förstå för att hjälpa dem i livet.
2018-04-24

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, en sån fin dikt och den berör verkligen...orden är så tänkvärda...den vill jag spara...
2018-04-21

  Minkki VIP
Du skriver med hjärta och förstånd, hoppas många, många läser detta, fler än en gång
2018-04-21

  Fem hjärtan VIP
Inte lätt att växa upp i dag..Fint diktat!
2018-04-20

  Feliaxel VIP
Barnen behöver verkligen en bra värld omkring sig om dom ska ha en chans att bli bra människor
2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP