Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tornet

Ett torn i fjärran jag skådar mina bröder.

Resligt tornar det upp sig mot molnen

och högst upp en fånge.

Kargt landskap, berg och sten överallt.

Några enstaka träd, döda.

Röda fåglar på grenarna.

Varelser som gömmer sig bakom stammarna.

Jag och min vita häst beger oss mot tornet.

Klick, klapp och klapp från hovarna.

Naglar mot sten.

Fåglarna stirrar tigande med tomma ögon.

Svarta.

Framme vid tornets fot kliver jag av min vita häst.

Min blåa mantel släpar i marken.

Portar öppna stå.

In i mörkrets hallar jag gå

för att släppa ut den fånge

som genast ut bör komma få.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-25 16:57



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Men då kommer trollpackan som håller henne fången i tornet och kastar eldbollar på dig och hur blir det sen med din magi?
2018-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt