Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det rister i de döda


Vårkänning

Vårkänning

Det rister i de döda
när våren springer in
Vinterns grepp om männ´skan
blir instängd bakom grinn´

Vårens kraft så väldigt stor
går ej längre stoppa
Känslor hotar status quo
gäller även liten loppa

Nu ska bojor slås isär,
gamla avtal ska nu brytas
Den stelnade cementen
mot blommor nu ska bytas

De som inte vaknar nu
som fortsätter vara döda
får väl gå till köpetemplen
för att kroppen där få göda

För männskan väljer fritt
Bejaka förändring eller stå kvar
Beslutet det är ditt
Bara du kan ge ett svar




Bunden vers (Rim) av Mats VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-27 08:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP