Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dina rop dina tårar

Än idag hör jag dina rop från brunnarna

Sedan länge tömda på vatten

Uttorkade

Mörka moln kretsar kring platsen där du dväljer

Du ropar

Ropar ropar ropar

Viskar

Din röst färdas med vinden mellan trädens grenar och når mig en ljummen sommarkväll utan stjärnor

Du gråter men jag kan inte avgöra om det är trädens tårar eller dina

Trots att din röst klättrar över berg och färdas genom dalar för att nå mig

Kan mina rop och mina tårar inte nå dig

Men sluta inte ropa

Lova mig det

En dag skall jag finna dig bland stjärnorna.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 201 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-02 21:13



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Det här är en fantastisk (vemodig) text som väcker genklang.
"Viskningar och Rop"

Varför börjar The Decemberists låt "Sleepless" sjunga i mitt huvud? Där i den låten finns någon motsvarande stämning - Den går i den här stilen:
-
"But this cup of wine
All salt and brine's made me sleepy
The sorrow sows
A field of tears that will never yield a single penny
But I don't know
I've got nothing to hold onto"
2018-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt