Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå bok bland aftonstjärnor

En blå bok med grön text mot det gulblekta pappret

stirrar ner i dess inre värld

försvinner in

djupare och djupare

och ni som inte känner till sagans magiska krafter

ni som inte vet vad det innebär att skapa världar

stackars er

jag ser allt

fjärilarna som dansar kring den kastade tärningen

kulorna som satts i rullning

gul, grön och röd, blå

rullar rullar

sedan helt stilla

draken som vrider sig kring stammen och sträcker halsen upp mot stjärnorna för att äta dom

sagan som börjar och tar slut

jag har skrivit ner allt

även det som gör ont

men pennan dras ständigt mot ljuset

kärleken.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 247 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-04 21:17



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
"jag har skrivit ner allt

även det som gör ont

men pennan dras ständigt mot ljuset

kärleken."

Vilken strålande sammanfattning - Vilken avslutning på ett storslaget kapitel, eller på denna alltigenom genuina av harmoni genomlysta poesi !!!


2018-05-08

    Sefarge VIP
Må tilläggas!
Djup innerligt
Stormästerlig
Poesi! Till en
sparande bok
-märke!
2018-05-06

    Sefarge VIP
Denna dikt bedörande
Inuti med min blå bok
av olikfärgade fjärilar
På bordet bredvid!
;}

2018-05-06

  Kungskobran VIP
Skrivandet är själens tröst.

Fint skrivet av dig.
2018-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt