Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De gåtfulla.


125. Kjells ”tankesmedja ”,ordförförare 20180505.
De gåtfulla.
Funderar över orden ”snille och smak”,
kan det vara så nu att de bara är vrak.
Ska jag fråga Svenska akademin kommiten,
förut var det som om solen alltid sken.
Nu hänger den förut stolta fanan där så slak.

Hör hur småfåglar far runt, runt och kvittrar,
hör hur de åt kvarvarande gubbar fnittrar.
Hör hur duvan sitter på stolpen och kuttrar,
lyssna noga till vad det är han muttrar.
Tiden, tiden gubbarna allt mera splittrar.

Vad har de ställt till där i sitt vackra kapell?
minns brösten och svalorna av Lars Forsell.
Har det gåtfulla folket tröttnat på sin roll,
har de blivit skrämda av Lefka Oris troll?
Blir uppgörelsen snäll eller en skräll.










Bunden vers av Kjell Damstedt
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-05-05 10:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kjell Damstedt