Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto // väggmålning från Hagabadet i Göteborg föreställande vy mot Vinga med den legendariska silhuetten.


Och solen tittade fram

Blygrått hav i horisonten blandas med himlens regntunga nyanser. Det är tidig morgon i semestertid, molnen tornar upp sig i sydväst.

Träd och gräsrötter håller andan och ber en tyst bön om rotblöta. Själv sitter jag vid mitt köksfönster och följer naturens gång. Sommaren har nått sin middagstid och livet är vänligt mot mig.

Jag kan se och njuta av mina blommors alla färger. Klockan har jag lagt på hyllan och där ska den få vara kvar under de tre arbetsfria veckor jag har framför mig.

Ute i havsbandet där himmel och hav flyter samman visar de grå nyanserna hela sin gråstämda repertoar.

Som ett hoppfullt tecken kommer en solstråle till mig genom ett fönster i molntäcket där den dansar helt kort genom de höga furornas trädkronor.




Fri vers (Fri form) av Kensy65
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-06 22:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kensy65
Kensy65