Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärnan

 

Jag söker
söker förtvivlat
efter kärnan

Det viktiga
Språket som förmedlar
känslorna

Skärpan
som avslöjar
lögnerna
tvetydigheterna
poserandet

Medkänslan
och eftertänksamheten
Lugnet efter stormen

Kompassen
som pekar ut
färdriktningen

Det kompromisslösa
som sliter av masken
på de manipulativa
tyrannerna




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 282 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-09 17:23

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Jaseph
En dikt som får ökad tyngd och kraft för var ny rad.
2018-05-10

  AKT VIP
Det underbara är att fortsätta sökandet i all evinnerlighet. Det berikar och utvecklar.
2018-05-09

  Kungskobran VIP
Man önskar att det alltid var så,
men fegheten är tyvärr de flestas kännetecken.
Men när massorna så småningom reser sig är det kört.
2018-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten