Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilse i skogen

Vilse i skogen, ser han ut och va
stegen försiktigt, ser han ut och ta
noga beräknad, och med jämna sats
och utan att missa, sätts de på plats

Nu förstår du snart
vad han gör där
för varje steg, för varje tag
blir dock bilden, mindre vag
och spåren blir, än mer klar

Men du har fel, om du tror det är han
som gått vilse, som inte kan
ty han är den, som spåret söker
och den som varit, fly den försöker

Med nöd och näppe, kom den undan
denna gång, just denna rundan
har spelet, blivit annorlunda
och om du därför, någorlunda
vill dock veta, vad som händer
börja titta, på dennes händer

Vid första titt, du missar allt
titta än mer, för där finns allt
strunt i hud och blod, och allt som kallas bevis
för spåren finns djupare, bara du är envis

Titta på rörelserna, och hur de ter sig
är de verkligen normala, för en människa som ger sig?
det vill säga öppna upp sig, och hjärtligen inbjuda
att ta del av hans tankar och själ, utan att förbjuda

Du kanske såg det normala, vid första ögonkastet
och även nästa, och nästa, och nästa, tills han fick fast dig.
dock ej fysiskt, utan mentalt
det är minsann, än mer fatalt
för nu kunde han, leka med dig
tills han skulle tröttna på dig

Och den dagen kom, utan att du visste
när han tog dig ut, och honom du kysste
mysigt båttur, med dryck och mat
och snärja dig lätt, med sitt prat

Mitt i sjön var ni, då han snabbt rodde
vilka fina saker, åh vad du trodde
att han hade planerat, för er denna kväll
då ni skulle bli ett, och aldrig farväl

Romantiska tankar, genomsyrade dig
när han plötsligt, överföll dig
vilket chock, du måste ha fått
fysiskt ja, men när det övergått
var du mentalt, dock helt förstörd
för nu trodde du, att allt var körd

Men han lät dig, simma till strand
blöt, kallt, och fullt med sand
först då, började du tänka
ett dåligt skämt, eller en olycka?

Du skrek på honom, vad är det med dig?
och utan att reagera, han tittade på dig
dessa blickar, hade du förut sett
dock utan att tänka, innan på det

Helt plötsligt började allt, falla på plats
och ångesten och skräcken, tog än mer plats
Ju mer hon förstod, vad situationen var
desto mer paralyserad, även kroppen var

Ändå försökte, hon komma bort
sakta men säkert, med stegen kort
han lät henne, komma undan
det var dock endast, denna rundan

Nu vet du i alla fall, vems spåren är
vem som söker, och vilka är där
ensam på plats, önskade hon nu va
dock ännu bättre, om han i skogen, vilse va




Bunden vers av Tankar
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-10 22:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=LUgg1KwC3y8

2018-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Tankar
Tankar