Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att supa som en ...

”att supa som en borstbindare”
har vi ju alla hört

på tyska har man samma ord
för att borsta och att supa

så det lär vara ursprunget till det uttrycket
liksom slangordet borsten för sprit

för nu tror väl knappast nån
att borstbindare super mer än andra

intressant är att titta på
hur det är med musiker

”vin, kvinnor och sång”
”sex, drugs and rock’n’roll”
har vi ju också alla hört

som musiker kan jag tala om
att min uppfattning är

att det inte är
varken pop/rock-musikerna eller jazzmusikerna
som är värst på att supa

utan det är de som spelar folkmusik
och framförallt klassiska musiker
och de allra värsta brukar vara klassiska gitarrister




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-11 14:25



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ian Durys låt är egentligen en protest mot droger.

Frank Zappa regerade. Han varken drack eller använde droger. Om någon av hans musiker kom till en repning eller spelning berusade fick de sparken.
Sunt!
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP