Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främling och vän

Vi möts i mellanrummen

Vi landar hos varann

ibland

och när jag ser på dig

vill mina ögon stanna

fånga

din blick, blå

ögon med stänk av rost

Du ser mig och ler

 

Jag tänker:

Var kommer du ifrån?

Hur fann vi varann?

Främling! Vän! Du!

där i ditt universum; jag i mitt här

Så är du plötsligt nära

tätt intill, och

jag vill känna dig i mig

Vill känna livet i mig

 

Strimlor av ljus

Stunder

Allt flimrar förbi

Vi har ett andetag, en dag

Vita moln far över himlen

följer vindarna

Solen bryter fram, våra

ansikten lyser

och jag ser dig

Jag ser dig nu

 

 




Fri vers av Louise Sparring
Läst 331 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-11 21:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Riktigt bra och stark gillas mycket!
2018-05-21

  Fulbergarn
snyggt
2018-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring