Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädnymfens Intåg


När skogen sänkt sin gard

och morgonen intagit arenan

skrider trädnymfen gravitetiskt

över jordgrönan

dess trädgårdssmaragder

och arttusenden



Inom en blink intet mer

gläntar hon åter på kronverket

låter träden ventilera högt

ovan jordegång

de mångas vättestråk

och hopen stamartfränder




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-12 18:01



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Trädnymf och jordsmaragder
Härligt
2020-07-15

    ej medlem längre
Trolsk ordmagi i naturens melodi!
2018-05-13

  Larz Gustafsson VIP
"Trädgårdssmaragder".
Fantastiskt ord!
2018-05-12
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP