Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
less på allt stereotypt


Ni skriver

så generellt

jag vill ha tillräckligt specifikt
för att det ska bli allmängiltigt

tillräcklig närbild för att se
tillräckligt mycket panorama för att känna doften

när ni beskriver en plats, ställ er på olika utkiksplatser
när ni beskriver en beröring, känn den
när ni beskriver en doft, känn den, hitta inte bara ordet som någon annan beskrev den som

det finns ordkombinationer som tappat sin mening
hitta en synonym
byt perspektiv
byt berättarjag
ge himlen känslor eller floden riktning

jag blir så trött på det schablonartade
det är så utnött





Övriga genrer av sotlugg
Läst 501 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-05-13 21:42



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Jo, en tänkvärd text … och i sanning något att fundera över... men så måste vi komma ihåg.. också det "Elementary" framför... att meningen äro djup, även om det som skrivits inte ses som djupt. Det är i sanningen en intressant tanke att fundera över.
2020-06-03

  Elementary
Det som inte har mening för dig, kan bära djupare mening än hela alla världens människors medvetande tillsammans, för en enda singel person som kände för att skriva sin sanning, en sanning, som bara förblir sann, när den inte handlar om vad andra ska godkänna den som.

(var detta ostereotypiskt nog?)
2018-05-16

  Silverstripe
....och det finns kombinationer av ord
som väntar sin mening
porer av förväntan
för honungsbin och poeter
2018-05-14

  Solstrale VIP
Skriv som du vill och du känner representerar din röst, var och en har sin egen röst, ibland är den bara lite svag ibland alldeles för dominerande eller komprometterande... Var och en ör sig själv närmast...
2018-05-14

  Goraxy 89 Orion VIP
Helt befogad anmärkning !
2018-05-14

    Sefarge VIP
Tur det finns mångfald
På det har stället
Samt enfald! Det gäller
Att kunna välja o vraka
Och ha tur. Allt är ej jämt
Guld som glimmar även
hos den" bäste av skrivare"
:}

2018-05-13

  Larz Gustafsson VIP
Vem avgör vad som är schablonartat?
2018-05-13
  > Nästa text
< Föregående

sotlugg
sotlugg