Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnäktenskap

 

 

 

sommar en härlig tid

men inte för alla

för unga flickor svår tid

knappast i hans namn, Allah

 

står det verkligen i Koranen

att unga flickor ska giftas bort

eller bestämmer den där imamen

är flickor av en annan sort

 

som inte har rätt säga nej

att tvingas gifta sig med äldre man

det kan väl ändå inte vara okej

att fasta under Ramadan

 

 

är helt okej man tycker

men barngifte är helt fel

man unga flickor förtrycker

det är en hel del

 

som under sommaren far

till hemland så fort

då man chansen tar

att flickor gifta bort

 

att beröva flickor ett vanligt liv

föräldrars missriktade förslagenhet

att inte få ta egna initiativ

som slaven berövad sin frihet

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-14 13:03



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
Det finns stor konflikt mellan själv muslimerna vad det gäller Quran förklaring bl a barnäktenskap
Barn är ett barn
2018-05-14

  MALVAA VIP
Barnäktenskap
finns bara hos extremister eller som har inte tillräckligt med kunskap om religion o Quranen
Många tolkar Quran verser på fel sätt
det finns inget i Quran som tvingar flickan gifta sig med äldre eller någon annan
och när man frågar dem varför de gör så så svarar de att profeten Mohammad gjorde det men vem kan bekräfta att Mohammad gjorde det under perioder där alla skrev Islam historia så att det passar exakt deras intresse inte vad Islam eller Mohammad testamentet



2018-05-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra rutet om detta elände! Jag blir vansinnig varje gång jag hör om detta. Och denna så kallade hederskultur, som flickor får utstå.
2018-05-14

  Fulbergarn
ja det är bedrövlig
2018-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP