Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Staden, invirad i det grå

 

Dimgrå slöjor svävar över

Västerhavets inlopp

De kom smygande i natten

med fjäderlätta steg

Och luften är mild och len, det är

sydvästan som böljar in

med lugna andetag

Den som inget kräver utan bara

viskar hemliga löften om vår

 

Jag plöjer genom staden

i min burk av glas och stål

Åter i vardagens strömmande

brus och längtan

Alla är på väg någonstans

när klockan säger halv åtta på

centralstationens vägg

 

Jag tittar ut genom fönstret

Ser staden, invirad i det grå 

Kanalen är en stilla spegel där

träden syns hänga upp och ner

nakna ännu; ruvande stoder

Vagnen glider sakta förbi

Tisdag morgon; vi åker mot norr

 

 

 

 

  

 




Fri vers av Louise Sparring
Läst 483 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-14 21:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skriftat mångsidig och känslofylld!
2018-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring