Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför

Så säg mig lilla törnros
vad får din själ att spira?
när taggarna är många
och kronbladen så skira

Så säg mig lilla stjärna
hur kan din själsbild lysa?
och ge till jorden värme
när natthimlen får frysa

Så säg mig vattendroppe
vem får dig att hinna?
ge till oss din kraft
och genom jorden rinna

Så säg mig eldens fluga
som lyser upp vårt sinne
hur kan du gå tillbaka?
till sorglighetens minne

Så säg mig lilla åskmoln
där du i fjärran svävar
nog kan du ge bort solen
till dem som regnet bävar

Så säg mig lilla blomma
där du så ensam står
hur kan du vara vacker?
där jorden täcks av sår

Så säg mig min kärlek
hur ska vi hejda oss?
och ge oss till varandra
istället för att slåss

Så säg mig son i höjden
som levt i hejdlös smärta
hur kan du älska livet
och ge till oss ditt hjärta

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 499 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-05-21 08:12



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Många varför och få svar...fint skrivet...
2018-05-26

  Janina Kaminska
Djup och vis dikt.
2018-05-23

  Nils-Robert
Vackra rader om varför.
2018-05-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina frågeställningar att fundera över i din vackra dikt!
2018-05-21

    ej medlem längre
Livets mysterium uttryckt i vackra ord.
2018-05-21

  Blomma-Stjärna VIP
starkt, mjukt och - väl talat !
2018-05-21

  lodjuret/seglare VIP
Otroligt, duktigt att med slö kameratid fånga en droppe med sin kamera, möjliga kameralt bländverk... om bilden ovan texten, med andra ord. Poeter.se fogar sig till den 'nya tidens regelverk', som uppdateras alltefter, för att skydda upphovsrätten, som du tycks måna om 'efter eget huvud och eget val'...
2018-05-21

  Marita Ohlquist VIP
Återigen en bra text som väcker tankar och känslor!
2018-05-21

  Lars Hedlin
Stark i beröring!
2018-05-21

  DavidM VIP
Vackra rader som berör att läsa.
2018-05-21

  Larz Gustafsson VIP
Jag förmodar att den sista versen åsyftar Jesus.
2018-05-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO