Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto.


Det gamla vårdträdet vid huset

 

Gamla lind, du gamla vårdträd, berätta din historia för mig. Du har så mycket tyst klokskap där du står så kraftfull och stor.

Grenar har brutits och tidens tand har gnagt på dig under årens lopp. Du räds inte för varken höststormar eller midvinternattens isande kyla.

Med ditt stora och ståtliga grenverk har du stått på vakt vid huset. De dryga 100 åren har gjort dig lite ostabil, din storhet höll på att bli ditt fall.

Nu på gamladar och med ålderns rätt får du vajerstöd för att inte ramla omkull. Du ska veta att jag beundrar dig vid varje årstid men du glänser ändå lite extra varje vår och höst.

 




Fri vers (Fri form) av Kensy65
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-19 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kensy65
Kensy65